New York: Milanović se susreo s predstavnicima Hrvata

New York, 23.9.2021.- Predsjednik Republike Zoran Milanoviæ tijekom boravka u New Yorku, u kojem sudjeluje na 76. zasjedanju Opæe skupštine Ujedinjenih naroda, susreo se u Stalnoj misiji Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima s predstavnicima poslovne i znanstvene zajednice Hrvata iz New Yorka. foto HINA/ Ured predsjednika Republike Hrvatske/ Dario Andrišek/ ua

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović tijekom boravka u New Yorku, gdje sudjeluje na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, susreo se u Stalnoj misiji RH pri UN-u s predstavnicima poslovne i znanstvene zajednice Hrvata iz New Yorka, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednika.

Predstavnici poslovne i znanstvene zajednice Hrvata u New Yorku upoznali su predsjednika Milanovića sa svojim aktivnostima kako na međusobnom povezivanju što većeg broja Hrvata koji žive u New Yorku, tako i na jačanju njihovih veza s Hrvatskom, priopćeno je.

U razgovoru s predsjednikom Milanovićem iznijeli su prijedloge kako poboljšati tu suradnju, te ponudili svoju pomoć u afirmaciji Hrvatske u New Yorku i u Americi. Izrazili su zadovoljstvo sastankom i uvažavanjem koje im je ukazano od strane hrvatskih državnih institucija.

Kako je priopćeno, na sastanku su, između ostalih, sudjelovali predsjednik Nacionalne federacija američkih Hrvata (NFCA) Steve Rukavina, don Vedran Kirinčić iz Hrvatske katoličke misije bl. Ivana Mertza, Astorija, te član Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH i vlasnik turističke agencije Croatia Travel – Astorija Boris Miketić.

(Hina)

Nema komentara

Komentiraj