U Njemačkoj uhićen liječnik zbog ubojstva dva pacijenta zaraženih koronavirusom

Foto: epa08824201 German Chancellor Angela Merkel speaks during a Corona Meeting with heads of government in Berlin, Germany, 16 November 2020. German Chancellor Angela Merkel consulted with the federal state premiers on the type and scope of protective measures to contain the Covid-19 pandemic in Germany. Starting 02 November, all restaurants, bars, cultural venues, fitness studious, cinemas and sports halls are forced to close for four weeks as a lockdown measure to rein in skyrocketing coronavirus infection rates. EPA/ANDREAS GORA / POOL

Jedan viši liječnik na Sveučilišnoj bolnici u Essenu uhićen je pod sumnjom da je ubio dvojicu pacijenata smrtonosnim injekcijama a njemački mediji prenose kako se radilo o pacijentima koji su bili zaraženi koronavirusom.

Policija je priopćila da se radi o jednom 44-godišnjem višem liječniku na Sveučilišnoj klinici u zapadnonjemačkom Essenu koji je priveden pod sumnjom u počinjeno ubojstvo iz nehaja.

Njega se optužuje da je dao smrtonosne injekcije jednom 47-godišnjem i jednom 50-godišnjem pacijentu koji su umrli 13. i 17. studenog.

Liječnik tvrdi da je djelovao u dogovoru s obitelji pacijenata i kako bi im skratio patnje. On međutim tvrdi da je smrtonosnu injekciju dao samo jednom od dvojice umrlih pacijenata.

Oba pacijenta su se nalazila u kritičnom stanju a mediji prenose kako su obojica bili zaraženi koronavirusom.

Aktivna pomoć pri suicidu je u Njemačkoj zabranjena.

(Hina)

Nema komentara

Komentiraj