Ursula von der Leyen: Ne otpuštajte radnike!

Foto:HRT.hr (screenshot)

Imam dobre vijesti za Hrvatsku. Od sutra će Hrvatskoj biti dostupno 500 mil. eura iz programa SURE. To su osobito dobre vijesti za zaposlene i tvrtke jer im programom SURE poručujemo: ne otpuštajte radnike, mi ćemo isplatiti dio njihovih plaća čak i ako ne rade dovoljno – izjavila je u Dnevniku HRT-a Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije.

– Ne zadržite li radnike i njihovo znanje i vještine, nećete moći preuzeti nove narudžbe kada se oporavite – dodala je Von der Leyen te naglasila da je ovo mjera koja će zaštititi tvrtke i radnike tijekom pandemije, dok se ekonomija ne oporavi. Rekla je i kako će druga tranša Hrvatskoj biti isplaćena kasnije, ukupno 1 milijarda eura iz SURE programa.

Von der Leyen smatra da gospodarstvu treba puno više od SURE programa, pa je Komisija predložila program za oporavak “Sljedeća generacija EU-a” iz kojeg će Hrvatskoj biti na raspolaganju 6 mlrd. eura.

“Želimo to zajednički investirati u modernizaciju, u “novi zeleni dogovor”, kako bi naše jedinstveno tržište postalo jače, rekla je Von der Leyen. Pozvala je sve članice da imaju na umu kako je EU u jako dubokoj krizi izazvanoj pandemijom te da radnici i tvrtke trebaju ta sredstva.

(Izvor:HRT.hr)

Nema komentara

Komentiraj