U Krašiću proslavljeno Stepinčevo

0
105

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća u Krašiću je proslavljeno Stepinčevo, spomendan smrti blaženoga kardinala Alojzija Stepinca. Umro je 10. veljače 1960. godine.

„Bio je poseban čovjek. Čovjek dijaloga, ljubavi, milosrđa. Bio je zaštitnik hrvatskoga naroda, pa stoga ne čudi što ga se i danas često i na razne načine napada, što se izvrću činjenice i jasna istina, što ga se pokušava omalovažavati neutemeljenim lažima i obmanama“, rekao je načelnik općine Josip Petković Fajnik, dodavši da je Stepinac svojim životom svjedočio neizmjernu vjeru i ljubav prema ljudima, svome narodu i crkvi.

Na svečanoj sjednicu, uz ostale, bili su zamjenik župana Hrvoje Frankić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan. Obrativši se prisutima u ime Županije, zamjenik Frankić je rekao da Stepinac povezuje ljude u vjeri i molitvi.

„Na današnji dan blaženik Stepinac je krenuo na put ka svetosti. Našim molitvama zajedno ćemo dovršiti taj put“, rekao je Frankić.

Prisutnima se obratila i Ana Stavljenić Rukavina, izaslanica gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te u ime Hrvatskoga generalskog zbora Ivan Penić. Uvodno je govorio predsjednik Općinskoga vijeća Damir ilijanić.

Prije svečane sjednice ispred spomenika blaženoga Alojzija Stepinca položeni su vijenci, a središnje euharistijsko slavlje, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Nema komentara

Komentiraj