COVID-19 u VPŽ: Približavano se 2.000 zaraženih od početka epidemije, samo u zadnjih 24 sata novo pozitivnih je 43, hospitaliziranih 47

Foto: www.vpz.hr

Prema izvješću Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, a prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, bilježimo nove 43 osobe zaražene korona virusom. Podaci su to od 4. prosinca, kada je testirano 131 osoba, a njih 43 je bilo pozitivno. Još osam nalaza je u obradi. Od navedenih, njih 23 je ženskog, a 20 osoba muškog spola. Najviše ih je srednje životne dobi (22), starijih je sedmero, deset je mlađe, a četvero su djeca. Za desetero osoba još nije poznato, od kuda dolaze, a ostalih 33 stižu iz sljedećih gradova i općina: Virovitica (13), Slatina (13), Sopje (2), Lukač (1), Crnac (1), Mikleuš (1), Špišić Bukovica (1), Čačinci (1). Ukupno 47 osoba je hospitalizirano, njih 44 u Općoj bolnici Virovitica, od kojih je dvoje COVID-19 pacijenata na respiratoru, te troje u KBC-u Osijek.

Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, korona virusom se zarazilo 1.974 osoba, a njih trideset i osmero je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

Izvor: Virovitičko-podravska županija

Nema komentara

Komentiraj