Gradonačelnik Ivan Vrkić Osječanima čestitao Dan grada

Foto: Pixabay

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić u srijedu je Osječanima čestitao Dan grada, 2. prosinca, te im poželio mir i blagostanje uz trajan osjećaj nepokolebljivog ponosa na svoju tradiciju, kulturu i jezik te na izvrsnost u svim područjima društvenog života.

S obzirom na to da će ove godine, zbog epidemije koronavirusa, izostati uobičajen program obilježavanja Dana grada uključujući i svečanu sjednicu Gradskog vijeća, Vrkić je čestitku uputio na službenoj internet i Facebook stranici grada.

U čestitki građanima Vrkić ističe kako je “ovaj 234. Dan grada obilježen pandemijom i nezapamćenim izazovima”, pri čemu su “uobičajeni tijekovi života i rada poljuljani do samih temelja, a društvena događanja diljem svijeta svedena na minimum”.

“Možda nas to i sprječava da proslavimo kako bismo htjeli ali nas ne sprječava da zahvalimo sugrađanima koji svojom hrabrošću, radom i solidarnošću dokazuju da Osijek živi i u izazovnim vremenima”, navodi Vrkić.

Napominje kako se uvijek o Danu grada “prisjećamo povijesnog trenutka spajanja triju njegovih dijelova – Tvrđe, Donjeg i Gornjeg grada, a sa zahvalnošću se prisjećamo svih naraštaja Osječanki i Osječana, koji su ga tijekom povijesti marljivo gradili i čuvali mu identitet, osobito branitelja koji su omogućili da danas krojimo grad po mjeri čovjeka”.

“Danas je idealan dan za izdvojiti jedan projekt, djelo započeto u mandatu prvog osječkog gradonačelnika Franje Antuna Blažića, projekt koji zaokružuje viziju nastalu upravo na današnji dan 1786. godine, projekt spajanja Gornjeg i Donjeg grada najljepšom šetnicom uz Dravu. Uz njega se ističe i povijesna obnova našeg baroknog dragulja – Tvrđe, jer zalozi su to nadolazećim naraštajima, za daljnji razvoj jezgre nepokorenog grada”, poručio je u čestitki Osječanima gradonačelnik Ivan Vrkić.

Gradska uprava pozvala je Osječane da dan grada ove godine obilježe uključivanjem u online kampanju pod nazivom ‘’Moj Osijek”, u kojoj će snimiti čestitke svom gradu, koje će potom biti javno objavljene.

 

(Hina) x

Nema komentara

Komentiraj