Osijek: U Županiji 71 novozaražena osoba, pet osoba umrlo

Foto: Pixabay

Od posljedica zaraze koronavirusom u protekla 24 sata umrlo je pet osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđen je 71 novi slučaj zaraze, objavio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i Općoj županijskoj bolnici u Našicama umrlo je pet covid pozitivnih osoba, od 37 do 91 godine, koje su imale i druge  komorbiditete.

U protekla 24 sata u osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana 343 uzorka, od kojih je 71 bio pozitivan.

Najviše novooboljelih, njih 28, je s područja Osijeka, a slijede Đakovo (5), Našice i Beli Manastir, po tri, dok ostala mjesta imaju manji broj novozaraženih, priopćeno je iz Stožera.

Na bolničkom liječenju su 142 osobe oboljele od koronavirusa, i to 108 u osječkom KBC-u, od kojih je 24 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice, hospitalizirana su 34 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je 795 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 37 osoba i utvrdili su tri kršenja na graničnom prijelazu Beli Manastir, a riječ je o osobama iz Hrvatske, Crne Gore i Njemačke.

Obavili su i 86 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera, izvijestio je županijski Stožer.

(Hina)

Nema komentara

Komentiraj