Osječko-baranjska županija: Dvije osobe umrle, 55 novozaraženih

Foto: Pixabay

Od posljedica zaraze koronavirusom u Osječko-baranjskj županiji u posljednja 24 sata umrle su dvije osobe,  a ukupno je potvrđeno 55 novooboljelih osoba, objavio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na koronavirus je testirano 295 uzoraka od kojih je 55 bilo pozitivno.

Najviše novozaraženih, njih 18, je s osječkog područja te Belog Manastira i Donjeg Miholjca, po pet, dok ostala mjesta imaju manji broj novooboljelih.

U zadnja 24 sata umrle su dvije Covid pozitivne osobe u dobi od 63 i 67 godina, priopćeno je iz županijskog Stožera.

Na bolničkom liječenju trenutno je 139 osoba oboljelih od koronavirusa, i to 97 u osječkom KBC-u, od kojih su 19 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 42 pacijenata.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 767 osoba.

Policijski službenici provjerili su 30 osoba u samoizolaciji, i to dvije po dojavi građana, koje nisu bile točne, te 28 samoinicijativnih provjera, u kojima jedna osoba, s područja Đakova, nije zatečena u prijavljenoj adresi.
Obavili su i 98 nadzora ugostiteljskih objekata, a kršenje propisanih mjera utvrdili su u jednom objektu u Valpovu, gdje su zatekli vlasnika i pet gostiju.

Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su 42 nadzora provođenja epidemioloških mjera, pri čemu nisu utvrdili nepravilnosti, izvijestio je županijski Stožer CZ.

(Hina)

Nema komentara

Komentiraj