Potpisan ugovor o izgradnji fizikalne medicine i rehabilitacije u Domu zdravlja Beli Manastir

Do kraja iduće godine, čak godinu dana nego što je najavljeno, u Belom Manastiru će biti izgrađena zgrada Fizikalne medicine i rehabilitacije sa specijalističim ordinacijama. Odluku o izgradnji donijelo je Upravno vijeće Doma zdravlja Beli Manastir, a prihvatila Skupština Osječko-baranjske županije.

Ravnatelj belomanastirskog Doma zdravlja, dr. Žarko Zelić i direktor osječke tvrtke Massa, Ivan Ćurić, potpisali su 2. rujna Ugovor o početku izgradnje zgrade velike 473 četvorna metra. Investicija je teška približno sedam milijuna kuna, od čega će 4,8 milijuna kuna biti izdvojeno za građevinske radove. Rok za izgradnju je 300 radnih dana od početka izvođenja radova. Odluka je obrazložena unapređenjem kapaciteta Doma zdravlja i kvalitete života za stanovništvo o kojem skrbi, sve sukladno ciljevima Nacionalne strategije razvoja zdravstva 2012. – 2020.

Već duže vremena primjetan je problem vezan uz fizikalnu rehabilitaciju – istaknuo je župan dr.sc. Vladimir Šišljagić, napominjući kako je, stoga, ovo liječenje za Baranjce postalo poprilično složeno, te su neki od njega čak i odustajali. Shvatili su to, dodao je, u Osječko-baranjskoj županiji, pa su, u suradnji s Domom zdravlja, iznašli mogućnosti i odlučili se za ovu investiciju. I dr. Zelić istaknuo je problem prometne povezanosti dijelova Baranje, naglasivši kako je iz nekih od njih do pružatelja usluga fizikalne medicine i rehabilitacije u Osijeku ili Bizovcu potrebno prevaliti više od 50 kilometara samo u jednom smjeru. Pri tome, istaknuto je, valja naglasiti kako se, većinom, radi o starijim pacijentima, k tome i financijski osiromašenim, što dodatno otežava odlazak. Inače, u novom objektu će biti specijalizirani timovi interne medicine, kardiolog, psihijatrijska ordinacija i sve ono za što se procijeni da je pacijentima nužno. Zaključeno je kako će belomanastirski Dom zdravlja, nakon izgradnje zgrade, biti jedan od najopremljenijih u Osječko-baranjskoj županiji, čak i šire, premda ni trenutačno ne zaostaje. (obz.hr)

Nema komentara

Komentiraj