U Osječko-baranjskoj županiji umrle četiri osobe, 33 novozaraženih

Foto: www.obz.hr

Četiri koronavirusom zaražene osobe umrle su u Osječko-baranjskoj županiji u zadnja 24 sata, a zaraza koronavirusom potvrđena je za nove 33 osobe, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Umrle osobe su u dobi od 73 do 85 godina.

Najviše novozaraženih je na području Našica, njih 13. Slijede Osijek s devet, Donji Miholjac s četiri, Čepin s tri te Đakovo i Valpovo s po dvoje novozaraženih.

Na bolničkom liječenju su 142 zaražene osobe. Njih 106 je u osječkom KBC-u, od kojih su 22 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 36 pacijenata .

Na području županije u samoizolaciji je 755 osoba.

Voditelj Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Dijanić rekao je kako su na područje županije dosad stigle tri distribucije cjepiva protiv koronavirusa.

Cijepljeno je oko 2800 osoba, od kojih je oko 2000 iz zdravstvenog sustava, a ostali su zaposlenici i korisnici domova za starije i nemoćne osobe. Postupci cijepljenja se nastavljanju prema planiranoj dinamici isporuke cjepiva i prema prioritetima za cijepljenje, naveo je Dijanić.

(Izvor:Hina)

Nema komentara

Komentiraj