U Zagrebu 445 novooboljelih

foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 445 novooboljelih od covida-19, izvijestio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

U Gradu Zagrebu trenutno je 3775 aktivnih slučajeva. Broj osoba testiranih antigenskim testovima je 978, od čega je 248 pozitivno.

U Nastavnom zavodu obavljeno je 1311 testiranja, od čega je 349 nalaza bilo pozitivno, djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 839 osoba, dok je mjera za samoizolaciju izrečena za 1569 osoba.

Od 839 obrađenih pozitivnih osoba: 324 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 351 osoba je kontakt COVID pozitivnih osoba, četiri su osobe doputovale iz BiH, UAE i Slovenije. 14 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 53 osobe obrada je još u tijeku, stoji u priopćenju.

Navodi se kako je kod 16 osoba moguća izloženost virusu na radnom mjestu, kod osam osoba tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama, a kod šest osoba izloženost tijekom obiteljskih druženja i okupljanja.

U protekla 24 sata u domovima za starije i nemoćne osobe potvrđeno je pet novooboljelih korisnika i dvoje djelatnika.

Potvrđen je pozitivan nalaz testa kod 29 učenika, pet nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi te jednog nenastavnog djelatnika osnovnih škola.

U srednjim školama potvrđeno je 27 novooboljelih učenika i jedan nenastavni djelatnik.

Samoizolacija je određena za 680 učenika osnovnih i 445 učenika srednjih škola, navodi se u priopćenju.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 18 osoba.

(Hina)

Nema komentara

Komentiraj