Uz zvukove tamburice Osječani se oprostili od Kiće

Foto: Trg Ante Starčevića
50 tamburaša i brojni građani oprostili su se danas na osječkom glavnom trgu od legende slavonske i hrvatske glazbe, Krunoslava Kiće Slabinca , koji nas je u petak, nakon duge i teške bolesti, napustio.
U skladu s epidemiološkim mjerama, Kići je organiziran glazbeni ispraćaj. Na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, u četvrtak u 12 sati i 40 minuta, Kićini kolege glazbenici odsvirali su njegove dvije skladbe. Ovoj su se inicijativi pridružili i drugi gradovi na području istoka Hrvatske, pa su u isto vrijeme iste skladbe izvodili i u Đakovu na Strossmayerovom trgu i u Županji na Trgu kralja Tomislava.
Nakon izvođenja skladbi na osječkom trgu, glazbenici su se uputili na promenadu kako bi u rijeku Dravu pustili ruže za Kiću.
Sve Osječanke i Osječane uz propisane epidemiološke mjere su također otišli na promenadu gdje su duž rijeke Drave od centra grada pa do Tvrđe na nekoliko lokacija uzeli ružu i položili je u Dravu. Na taj način smo se simbolično oprostili od legende tamburaške i zabavne glazbe, dobitnika nagrade za životno djelo Osječko-baranjske županije.
Na Trgu Ante Starčevića, tijekom cijeloga dana građani će moći poslušati Kićine najveće hitove.
Dragi naš Kićo, počivao u miru Božjem!

Nema komentara

Komentiraj