Razvojna politika u proteklom mandatu: Anušić u suradnji s premijerom Plenkovićem na istok Hrvatske doveo 4,7 milijardi kuna investicija

Jučer je potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Osječko-baranjske županije Ivan Anušić održao konferenciju za medije kako bi sumirao projekte koji se provode ili koji su ugovoreni u Vladi Andreja Plenkovića otkako je pokrenut Projekt Slavonija, Baranja i Srijem.

Vlada Andreja Plenkovića pokazala je da ima sluha za istok Hrvatske, kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem do sada je ugovoreno 4,7 milijardi kuna direktnih ulaganja u Osječko-baranjsku županiju. Započeli smo niz projekata od iznimne važnosti za razvoj gospodarstva i poljoprivrede naše županije poput Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, brojnih sustava navodnjavanja, Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak, Luke rasutih tereta Osijek, Putničkog pristaništa za kruzere, a nakon što je SDP-ova Vlada Koridor Vc kroz Baranju preprojektirala na brzu cestu, vratili smo dvotračnu autocestu i prije nekoliko dana potpisali ugovor vrijedan 443 milijuna kuna za nastavak izgradnje. Velika su ulaganja i u Sveučilište u Osijeku, a ispravljena je još jedna nepravda SDP-ove Vlade – pravednija raspodjela statističkih regija. U vremenu koje je pred nama, gospodarstvo istoka Hrvatske moći će s boljim omjerom sufinanciranja koristiti europska sredstva”– istaknuo je Anušić.

HDZ-ova Vlada u ovom je mandatu četiri puta povećala minimalnu plaću, povećane su i rodiljne naknade, povećan je i BDP, a smanjio se i javni dug, kazao je Anušić te dodao kako se i s izazovima koje je donijela pandemija koronavirusa Vlada uspješno nosi.

Kada gledamo mandat Vlade koji je iza nas i benefite koje je tijekom posljednje četiri godine donijela Hrvatskoj, a osobito tijekom pandemije koronavirusa pokazala je da zna kako se uspješno boriti s izazovima i pri tome pomoći gospodarstvu donoseći promptno gospodarske mjere za spas gospodarstva, jasno je da Hrvatska ide u dobrom smjeru” – rekao je Anušić.

Važno je zadržati pozitivne trendove i kontinuitet razvoja i ulaganja. Pripremljeni su brojni strateški projekti poput novog KBC-a Osijek, Gospodarskog centra u Osijeku i projekta revitalizacije brownfield lokacije OLT Osijek koji će doprinijeti razvoju Osječko-baranjske županije, ali i istoka Hrvatske” – zaključio je Anušić.

Nema komentara

Komentiraj