Livaja: Cipar nikako nije lagan protivnik

Danas više nema laganih protivnika, a Cipar sigurno nije lagan suparnik, kazao je hrvatski reprezentativac Marko Livaja uoči dvoboja kvalifikacija za SP protiv Cipra u petak.

Marko je zablistao u uvjerljivoj poljudskoj pobjedi nad Slovenijom, koja je stigla na kraju uspješnog rujanskog dijela kvalifikacijskog ciklusa.

“Sve je super poslije dobrih rezultata u rujnu, jako smo blizu Svjetskog prvenstva. U ovom nas dijelu kvalifikacija očekuju dvije utakmice koje sigurno neće biti lake, ali bit će lakše uz Luku koji se vratio. Favoriti smo, ali to moramo potvrditi na terenu”, kaže Marko Livaja, koji je bio u reprezentaciji i prije tri godine, ali njegova je uloga sad puno značajnija.

“Moje je da igram, a na izborniku je da me zove ako to zaslužujem. To je bio teško razdoblje poslije Svjetskog prvenstva, izgubili smo od Španjolske i Portugala, nismo bili u dobrom izdanju”.
Livaja ukazuje da je utakmica s Ciprom itekako važna.

“Danas više nema laganih protivnika. Pratio sam Ciprane još dok sam bio u Grčkoj, igraju defenzivno i imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca, ali ako budemo pravi, naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Moramo biti strpljivi, vjerojatno će nas čekati s petoricom u obrani, ali smatram da imamo dovoljno iskusne igrače i da neće biti nikakvih problema”.

U odsustvu klasičnog napadača, na najisturenijim pozicijama nadopunjavat će se Andrej Kramarić i Marko Livaja, kao što je to bio slučaj tijekom rujanskih ispita.

“Andrej je kvalitetan igrač i nije se teško razumjeti s njim. Na Poljudu smo dobro odigrali, ali na Cipru nas čeka drukčija utakmica. Izbornik je pričao s nama, dao smjernice kako bismo se trebali kretati, ali vidjet ćemo tko će igrati protiv Ciprana”.

Po povratku u Split Marko je opet zaslužio poziv izbornika Vatrenih, a u svom gradu uživa status velike zvijezde.

“Ovo je sigurno najljepše razdoblje moje karijere, ali tek sam na početku puta. Dobro se nosim s pritiskom, to je sve dio igračke karijere, mogu reći da mi je stvarno lijepo”.

(Hina)

Nema komentara

Komentiraj