Premijer Victorije: Nema posebnog tretmana za sudionike Australian Opena

Foto: Hina

Premijer savezne australske države Victorije Daniel Andrews izjavio je u ponedjeljak da nitko od 72 sudionika Australian Opena koji 14 dana moraju biti u režimu stroge karantene, neće imati poseban tretman.

Radi se o tenisačicama i tenisačima koji su u Melbourne stigli posebnim letovima iz Los Angelesa, Dohe i Abu Dhabija, na kojima je među putnicima otkriveno devet osoba pozitivnih na koronavirus, te su svi koji su bili u ta tri zraklova stavljeni u izolaciju unutar hotelskih soba koje ne smiju napuštati 14 dana.

Andrews je reagirao na medijske napise o poruci s popisom zahtjeva koje je Novak Đoković uputio prvom čovjeku Australskog teniskog saveza Craigu Tileyju, u kojoj za tenisačice i tenisače pogođene odlukom o strogoj izolaciji, između ostalog, traži skraćenje razdoblja koje moraju provesti u karanteni, opciju da budu prebačeni u kuće s teniskim terenima na kojima bi mogli trenirati te mogućnost za kvalitetniju prehranu.

“Ljudi mogu raditi popis zahtjeva, ali odgovor je i dalje ne”, poručio je premijer Victorije.

“Znam da se među igračima raspravlja o pravilima. Pravila se na njih odnose jednako kao i na sve ostale, o čemu su svi bili obaviješteni prije dolaska… Nema posebnog tretmana ovdje. Ni virus nikoga ne tretira posebno pa nećemo ni mi.”

Australian Open bio trebao započeti 8. veljače.

Švicarska tenisačica Belinda Benčić jedna je od igračica koja je bila na letu iz Abu Dhabija i bez obzira na negativan rezultat na testiranju prisiljena je provesti dva tjedna unutar četiri zida dodijeljene joj hotelske sobe.

Švicarka je na svom službenom Instagram profilu objavila snimke treninga iz hotelske sobe u kojoj joj prozor služi kao teniski zid. Benčić je uz snimku objavila poruku: “Pogrešna podloga, ali nama to ne smeta”.

Izvor: Hina

Nema komentara

Komentiraj