[ŠIBENIK] Predstavljen božićno-novogodišnji program Adventura 2016.

Nakon prošlogodišnje najave  obilježavanja  950 –og rođendana grada, ovogodišnja šibenska blagdanska priča simbolički otvara novo poglavlje – prvi ekološko osviješten Advent u Hrvatskoj.

Adventski sajam po treći put će se održati u gradskom parku Roberta Visianija. Tri etaže zadržavaju uspjeli, lanjski koncept – Kraljev dvor rezerviran je za glazbeni i ugostiteljski program, Kod sata ostaje izložbeno-prodajni dio, a Tvrđavica će i dalje biti oaza namijenjena najmlađima. I ove godine Šibenčanima i njihovim gostima blagdansko raspoloženje upotpunit će  klizalište na Trgu Ivana Gorana Kovačića čiji je generalni pokrovitelj Gradski parking d.o.o., a koje  će biti otvoreno  na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca. Tradicionalne, 24. po redu Božićne čarolije, upotpunit će  adventski program. – rečeno je danas na konferenciji za medije održanoj u hotelu Life Palace u Šibeniku.

„Na tragu prošlogodišnje uspješne organizacije, i ove godine našim sugrađanima u predblagdanskom razdoblju nudimo izvrsnu zabavu. Pod imperativom ekološke osviještenosti, Šibenik božićno-novogodišnjim programom Adventura 2016. otvara novo poglavlje i još jednom potvrđuje svoj put ka pametnim i ekološki održivim gradovima.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, dodajući da će  jedini ekološko osviješteni Advent u Hrvatskoj biti  potpuno lišen plastike i plastičnih ambalaža, a sve što se u ugostiteljstvu i prodaji bude koristilo bit će bio-razgradivo.

Također, ovogodišnji moto Adventure – plastic free pratit će i radionički program Tvrđavice u Radionici Djeda božićnjaka.

Morana Periša, koja je uz Zorana Eraka koordinatorica projekta najavila je glazbene  sadržaje predblagdanskog razdoblja u Šibeniku:

„Adventura 2016. započinje  9. prosinca koncertom grupe Libar, nakon čega slijede: blues band Colors of blue, večer posvećena Azri sa splitskim Big Bangom, Songkillersi, Miro Odak i Gastarbajteri, Freetulada, zagrebački pop pioniri Flyer, 50 godina šibenskog rock ‘n’ rolla na kojoj će se okupiti kultni šibenski sastavi, a za Badnjak će, prije puštanja lampiona uoči rođendana grada, božićnu atmosferu na Kraljev dvor donijeti gipsy swing sastav Repassage. Na večeri šibenskih studenata 27. prosinca gostovat će Marijan Ban i Diktatori, a na silvestarsko jutro zabavu će prirediti grupa Fenix. I ove godine Šibenik će proslaviti i prvi dan nove godine s grupom Elemental, čime će se zatvoriti Adventura 2016. Osim živih svirki očekuju nas retro slušaonice dobro uhodanih DJ-eva, Kristića i Živkovića, odnosno Kraljeve straže. Organizatori su najavili i predgrupu Massimu Saviću u novogodišnjoj noći – sastav zabavne glazbe Cabaret.“, rekla je Periša.

„Šibenik postaje sve poželjnija  turistička destinacija za doček Nove godine, s tim da uvijek nastojimo organizaciju dignuti za ljestvicu više. Vjerujem da će osim samog dočeka, goste privući i sadržaji adventskog sajma koji postaje sve prepoznatljiviji šibenski brend.“, rekao je Dino Karađole, direktor  Turističke zajednice grada Šibenika. „Ovogodišnja atrakcija će biti i puštanje 950 lampiona kao simbolika šibenskih 950 godina, što će imati i humanitarni karakter, a  odvit će se  na sam Badnjak.“, dodao je Karađole.

„Grad Šibenik će i ove godine zablistati u blagdanskom ruhu; planiramo  kićenje grada na dosadašnjim lokacijama, u staroj jezgri, na tvrđavama i na glavnim gradskim ulicama. Posebno će ove godine zasjati i samo središte zbivanja- Perivoj Roberta Visianija. Adventskom ponudom i programom učvršćujemo se na karti urbanih središta koja žive cijelu godinu i veseli nas činjenica da su to prepoznali i naši sugrađani i posjetitelji grada Šibenika.“, dodala je Mirjana Žurić , pročelnica Odjela za društvene djelatnosti.

Program Božićnih čarolija predstavio je Željko Koloper Keke, a  obuhvatit će  sadržaje na otvorenom prostoru,  tradicionalnu manifestaciju u dvorani OŠ Meterize, Gurmanske ćakule te niz aktivnosti namijenjenih djeci i odraslima u znaku obilježavanja 950 godina od prvog spomena grada Šibenika. U HNK u Šibeniku bit će uprizorena i prva šibenska komična opera „ Turia i Plamenko“.

Ove godine povećan je broj ugostiteljskih kućica, a sudeći po dosadašnjem interesu izlagača, očekuje se raznovrsnija i kvalitetnija ugostiteljska ponuda. Podsjećamo da je Javni poziv za sudjelovanje na Adventskom sajmu u sklopu programa Adventura 2016 otvoren do utorka, 8. studenog, a svi zainteresirani i registrirani za prodaju robe, bilo da se radi o ukrasnim predmetima, prigodnim prehrambenim proizvodima ili o ugostiteljskim djelatnostima pozvani su da budu dijelom programa. Detalji se nalaze na internetskoj stranici Turističke zajednice grada Šibenika.

Nema komentara

Komentiraj