U Osijeku održan Regionalni gospodarski forum

Mađarska nacionalna trgovačka agencija i Generalni konzulat Mađarske u Osijeku organizator su Regionalnog gospodarskog foruma, otvorenog danas u konferencijskom prostoru NŠD Gradski vrt.

Forum će se baviti mogućnostima regionalne gospodarske suradnje u sektorima prehrambene industrije i turizma pa će se tako predstaviti gradovi Dunavsko panonske regije koju čine Osijek, Valpovo, Beli Manastir, Sombor, Subotica, Apatin, Pečuh, Baja i Mohač.
Sudionici će biti informirani o mogućnostima suradnje kroz zajedničke projekte kao i o dosadašnjim mađarskim iskustvima (koja je najduže članica EU) te konkretnim programima financijskog razdoblja 2014-2020.

Za okruglim stolom će se govoriti o primjerima dobre praks , ulozi lokalne uprave i samouprave u stvaranju povoljnijih preduvjeta za gospodarsku suradnju i mogućim prijedlozima. Poduzetnici će se i neposredno družiti u sklopu B2B eventa, a imat će priliku obići i za gospodarstvo važne infrastrukturne objekte u Osijeku – zračnu luku, riječnu luku i industrijsku zonu u Nemetinu.

Prijateljstvo između grada Osijeka i gradova najbližih družava susjeda Mađarske i Srbije neupitno je, no bilo bi svima na korist i materijalizirati ga u zajedničkim projektima stvaranjem pozitivnog gospodarskog ozračja i intenziviranjem suradnje na tom području- poručio je gradonačelnik Ivan vrkić tijekom današnjeg svečanog otvorenja. (osijek.hr)

Nema komentara

Komentiraj