U Puli održana 1. Nacionalna konferencija na temu žena poduzetnica u turizmu

U  prostorijama Županijske komore Pula – Hrvatske gospodarske komore u organizaciji Hrvatske udruge poslovnihžena KRUG – ogranak ISTRA  održana je 1. Nacionalna konferencija na  temu žena poduzetnica u turizmu.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci uvodno je poručila kako Pula i Istra mogu poslužiti ostalim gradovima i regijama kao uspješan primjer ostvarivanja bolje ravnopravnosti žena u društvu. „Odgovornost je na jedinicama lokalne samouprave sa svime što je potrebno za poticanjem poduzetništva, a što se tiče Grada Pule u protekle četiri godine samo za direktne poticaje namijenjene poduzetnicima izdvojili smo 8,2 milijuna kuna.“ – kazala je Puh Belci.

Predsjednica Županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić srdačno se zahvalila svim prisutnima na dolasku, a posebno delegacijama koje su pristigle iz Slovenije i Crne Gore. „Čast nam je što danas možemo govoriti i o uspješnim projektima koje su pokrenule male poduzetnice te što ti pozitivni primjer mogu poslužiti mnogim ženama na njihovom poslovnom putu.“ – kazala je Jaklin Majetić.

Potpredsjednica Crnogorske privredne komore Ljiljana Filipović zahvalila se na pozivu te je ustvrdila kako su Hrvatska i Crna Gora u mnogočemu slične države koje su orijentirane turizmu u kojemu su krije mnogo prostora za žene i iskorištavanje njihovog velikog potencijala korisnog za cjelokupno društvo.

Predsjednica udruge vinogradara slovenske Istre Ingrid Mahnić predstavila je slovensku delegaciju te je izrazila nadu u uspješnu buduću suradnju sudionika 1. Nacionalne konferencije

Generalna direktorica Tehnomonta i predstavnica  Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG – ogranak ISTRA Gordana Deranja izrazila je veliko zadovoljstvo velikim odazivom na konferenciju te se srdačno zahvalila svima ma dolasku. „Naša je želja organiziranjem ove konferencije bila osvježiti KRUG na način da se registriramo po županijama kako bi bile što samostalnije čime postajemo vidljivije i više doprinosimo županiji u kojoj živimo i radimo.“ – pojasnila je Deranja.

Predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG  Gordana Restović istaknula je kako je najvažnije da se pruži puna podrška ženama na poslovnom putu. Poručila je i kako ova  konferencija dokazuje i pokazuje da žene mogu biti uspješne poduzetnice te je okupljene pozivala na, modernim izrazom, umrežavanje kako bi se što većem broju žena pružile nove mogućnosti.

Na konferenciji su sudjelovale i zamjenica župana Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković i direktorica Turističke Zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj.

Nema komentara

Komentiraj