Ugovor o sufinanciranju izgradnje komunalnih vezova u luci Carovo i Selce

Ministar Oleg Butković sa ravnateljima Županijskih lučkih uprava Crikvenica i Bakar-Kraljevica-Kostrena potpisao je ugovore o sufinanciranju dogradnje luke Selce odnosno izgranje komunalnih vezova u luci Carovo uz prisustvo župana Zlatka Komadine.

U sklopu ova dva projekta ukupne vrijednosti preko 13 milijuna kuna realizirati će se produženje gata Polača u razvijenoj duljini od oko 50 m i produženje gata Stari Mul planirano je u duljini od oko 40 m odnosno izgradnja pet pasarela ukupne dužine 282 metra. Ministarstvo u projektima sudjeluje sa 4 odnosno 5 milijuna kuna, Grad Crikvenica sa milijun, PGŽ sa 560.000 a Grad Kraljevica sa 250.000 kuna, te se ostatak realizira vlastitim sredstvima ŽLU.

Tom prilikom župan Zlatko Komadina istaknuo je kako se 2018. godina na području Primorsko-goranske županije, u dijelu sustava Županijskih lučkih uprava, doista može smatrati povijesnom godinom temeljem sklopljenih Ugovora i osiguranih financijskih sredstava za projekte koji su realizirani u ovoj ili će se dovršiti kroz slijedeće dvije godine u iznosu od cca 150.000.000,00 kuna.

Nema komentara

Komentiraj