HDZ pobjedom na mjesnim izborima u “SDP-ovoj” Rijeci demonstrirao snagu, sljedeći cilj je Osijek

0
311

U nekoliko hrvatskih gradova održavaju se izbori za mjesne odbore i gradske četvrti, a najzanimljiviji su zasigurno oni u Rijeci i Osijeku.

Riječani su na izbore za članove vijeća mjesnih odbora izašli u nedjelju 3. prosinca, a pojedinačno najbolji rezultat ostvarila je Hrvatska demokratska zajednica sa osvojenih čak 53 viječnićka mandata, dok je inače tradicionalno do sada najjača stranka u tom gradu SDP osvojio tek 45 mjesta u odborima i to kroz razne koalicije.

HDZ – najjača stranka

Da je HDZ pojedinačno najjača stranka u Rijeci, priznaju to i lokalni mediji, koji uglavnom inkliniraju lijevome političkom spektru i SDP-ovu gradonačelniku Vojku Obersnelu.

“HDZ je potvrdio da je ključna politička opcija ne samo u Hrvatskoj, nego i u Gradu Rijeci! Nastupili smo samostalno i nedvojbeno – pobijedili! Riječanke i Riječani istodobno su jasno poručili da nisu zadovoljni SDP-ovom gradskom vlašću”, istaknuo je prilikom proglašenja pobjede predsjednik Gradske organizacije HDZ-a dr. Lucian Vukelić.

U protekle četiri godine – dodao je Vukelić – HDZ je pokazao i dokazao da se mjesnim odborima, u kojima smo i na prošlim izborima osvojili najviše mandata, može upravljati na bolji način kako bi se životi stanovnika tih gradskih područja učinili ljepšim i kvalitetnijim.

Rijeka se umorila od Obersnela i SDP-a, a HDZ nakon Rijeke juriša na pobjedu i u Osijeku

SDP-ova mega koalicija u Rijeci osvojila je ukupno 78 mjesta, no kada se na drugu stranu skupa stave HDZ-ov uspjeh te mandati manjih stranaka i nezavisnih kandidata, daje se zaključiti da se Rijeka umorila od Obersnela i da traži – promjene! Slična je situacija i u Osijeku gdje se HDZ u posljednje vrijeme nametnuo kako najsnažnija politička opcija u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji.

Osječani će na birališta za mjesne odbore i gradske četvrti u nedjelju 9. prosinca, a za pretpostaviti je kako će HDZ i u tom gradu biti glavni favorit za pobjedu.

Osječki HDZ predvođen i potpomognut snažnom županijskom organizacijom koju vodi Ivan Anušić je vrlo ozbiljno ušao u nadolazeće izbore, a da osječkim HDZ-ovcima ne nedostaje potpore i sa samog vrha stranke pokazuje i činjenica da je na završnom skupu stranke sudjelovao i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

JANDROKOVIĆ: Nakon Anušića, na redu je Radić!

Podršku osječkom HDZ-u sinoć je došao dati i glavni tajnik naše stranke (i predsjednik Hrvatskog sabora) Gordan Jandroković, i sam najavivši pobjednički rezultat na mjesnim izborima 9. prosinca:

“HDZ je nakon dugog niza godina u Gradu Osijeku kompaktan i snažan. Nakon što je naš Ivan Anušić vratio Osječko-baranjsku županiju plavoj boji, sada je red na Ivanu Radiću, predsjedniku gradskog HDZ-a, da na izborima za osječke gradske četvrti i mjesne odbore načini prvi korak prema krajnjem cilju – preuzimanju vlasti na lokalnim izborima 2021. godine. Neka ova nedjelja bude uvod u buduće pobjede HDZ-a u Osijeku!

Podsjetio je da je prije prošlogodišnjih lokalnih izbora najavio prioritete – pobjedu u Osječko-baranjskoj županiji, Splitu i Dubrovniku:

– I sva su ta tri cilja ostvarena. Novi HDZ-ov izborni prioritet jest – Grad Osijek!

ANUŠIĆ: Vratili smo županiju, vratit ćemo i grad!

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je da su nedjeljni izbori, premda prema nekima „beznačajni“, za HDZ broj jedan po važnosti!

– Poslije punih 12 godina, vratili smo županiju. Ona svakodnevno napreduje, realiziramo, jedan po jedan, sve obećane projekte, imamo i punu podršku naše Vlade kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem. Ali, da bi županija do kraja prodisala punim plućima, potrebna je još pobjeda i u Osijeku! Zato su nam ovi izbori iznimno važni, jer će potvrditi HDZ-ovu snagu i naš pobjednički trend!

RADIĆ: Na dobrobit našega voljenog grada!

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Osijeka Ivan Radić izdvojio je pak da na izbore u nedjelju prvi put izlazimo samostalno, bez ikakvih koalicija, upravo da pokažemo našu snagu:

– Bez ikakvog krzmanja, najavljujem pobjedu! Imamo kvalitetne liste te dokazana imena koja ih predvode. I ovim velikim skupom poslali smo snažnu poruku svim Osječankama i Osječanima da je upravo HDZ spreman nastaviti raditi na dobrobit našega voljenog grada i preuzeti odgovornost za njegov napredak!

Nema komentara

Komentiraj