Komunalni izbori u Osijeku: Predizborni skupovi HDZ-a ukazuju da bi ta stranka nakon županije mogla postati lider i u gradu?

0
1114

U Osijeku se u, nedjelju 9. prosinca održavaju izbori za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti. Izbori su to na kojima građani biraju one koji će ih u naredne četiri godine predstavljati u tijelima koje odlučuju o komunalnim pitanjima iz njihove okoline. Inače, na izbore takve vrste birači ne izlaze u velikom broju pa je stoga za rezultat svake političke stranke od velike važnosti stanje stranačke infrastrukture i logostike. Dakle, ona stranka koja je bolje i snažnije organiziranija ima velike šanse na izborima kakvi su izbori za mjesne odbore.

Uoči izbora u Osijeku, analizirajući stanje na političkoj sceni u četvrtom po veličini gradu u Hrvatskoj dolazi se do zaključka kako najveće izglede za ukupnu pobjedu ima Hrvatska demokratska zajednica na čijem je čelu gradskog odbora bivši saborski zastupnik Ivan Radić. Važan pokazatelj u tome, odnosno snage HDZ-a, jesu predizborni skupovi koji su izuzetno dobro posjećeni, ali i činjenica da je HDZ predvođen Radićem, kako doznajemo, formirao kvalitetne kandidacijske liste.

Tako je, naprimjer, nositelj jedne od lista profesor s osječkog Ekonomskog fakulteta izv. prof.dr.sc. Jerko Glavaš.

“Okupili smo ljude koji čine spoj intelektualnih, socijalnih i izrazitih voljnih sposobnosti u našoj Četvrti jer nam je bitan kvalitetan zajednički suživot i briga o svim segmentima života. Svjesni smo posebnosti svakog dijela našeg naselja. Upravo iz tog razloga smo predvidjeli planski pristup komunalnog razvoja Četvrti segmentirajući ju na Vijenac Ivana Meštrovića, Tvrđu i dio od Eurodoma do Ulice kardinala Alojzija Stepinca”, rekao je nositelj liste u GČ Tvrđa Jerko Glavaš.

Optimističnu pobjedu je nedavno najavio i sam Ivan Radić prilikom predaje kandidacijskih lista:

“Kao što smo i najavljivali na ove izbore idemo samostalno jer želimo jasno pokazati snagu današnjeg HDZ-a u gradu Osijeku. Idemo na pobjedu u svim dijelovima Grada i ne sumnjamo da će građani prepoznati naše kandidate kao odgovorne ljude koji su sposobni realizirati projekte koji su potrebni ovom Gradu. Građani su imali prilike vidjeti na primjeru Osječko-baranjske županije na čelu s županom Ivanom Anušićem kako se sustav u relativno kratkom vremenu može pokrenuti i kako se negativni trendovi mogu preokrenuti u pozitivne. Na taj način će radit i osječki HDZ, a počinjemo od ove najniže razine vlasti, mjesne samouprave. Iako ih zovu komunalnim izborima, oni su vrlo bitni jer osim onih manjih komunalnih zahvata upravo s ove razine kreću inicijative za sve kapitalne projekte u cilju poboljšanja infrastrukturnog standarda našeg Grada”, rekao je čelnik osječkog HDZ-a Ivan Radić.

Uz veliku nazočnost građana, simpatizera i članova na HDZ-ovim skupovima, podršku kandidatima na listi dolascima na skupove pruža i predsjednik županijske organizacije HDZ-a Ivan Anušić.

Aktivne su i ostale stranke u Osijeku, poput HNS-a koji je na jednoj listi kandidirao čak i svoju dogradonačelnicu Žanu Gamoš, ali prema onome što je do sada viđeno u kampanji HDZ-u teško koja stranka može parirati. Tako da se može zaključiti kako bi HDZ nakon velike pobjede iz 2017. godine na izborima za Osječko-baranjsku županiju lako mogao postati lider i u gradu Osijeku i tako dobro pripremiti teren za gradske izbore 2021. godine.

Nema komentara

Komentiraj