Lider HDZ-a demantirao preuzimanje vlasti u Osijeku: “Osnivamo stranačke odbore i strateški se pripremamo za izbore 2021.”

0
1420

Dugo se govorilo o političkom preslagivanju koje podrazumijeva preuzimanje vlasti u gradu Osijeku od strane HDZ-a, no na današnjoj tiskovnoj konferenciji lider osječko-baranjskog HDZ-a župan Ivan Anušić je to odlučno demantirao.

Sudeći prema onome što je objavljeno na tiskovnoj konferenciji Anušić se umjesto kratkoročnih privilegija koje donosi preuzimanje vlasti u gradu Osijeku odlučio na sustavno građenje nove stranačke infrastrukture koja će, kako je rečeno, biti u potpunosti spremna na izborima 2021. godine samostalno preuzeti vlast u Osijeku.

Kako je najavljeno, HDZ će se okrenuti vlastitoj stranačkoj bazi i osnovat će stručne stranačke odbore koji će pratiti rad gradske uprave, analizirati bitna pitanja iz gospodarstva, zdravstva, školstva i drugih područja te predlagati rješenja.

Predsjednik županijskog HDZ-a i župan Ivan Anušić rekao je kako je HDZ mogao presložiti većinu u Gradskom vijeću te da to i sada može napraviti, ali da to neće učiniti jer bi to značilo “neprincipijelnu koaliciju” zbog kojih je HDZ, kako je rekao, ranijih godina “doživljavao poraz za porazom”.

“Nastavljamo raditi strateški, principijelno i planski kako bi na izborima 2021. godine preuzeli odgovornost za vođenje grada Osijeka i nastavili u drugom mandatu voditi ovu županiju”, rekao je Anušić.

Uz HDZ-ovog lokalnog šefa na konferenciji je bio i novopečeni predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić koji je istaknuo kako Gradski odbor HDZ-a nema namjeru politizirati ili sudjelovati u trgovačkim dogovorima i klijentelizmu, već planira zajedno sa svojim gradskim vijećnicima ostati oštra, ali konstruktivna oporba u Gradskom vijeću Grada Osijeka te pomno pratiti rad aktualne gradske uprave i upozoravati na njezine propuste.

„U tijeku je osnivanje stručnih odbora kojima će pokriti sve sfere života u gradu, a vodit će ih stručnjaci ovisno o djelokrugu odbora. Bavit će se svim važnim pitanjima gradske razine, a posebice pitanjima gospodarstva, školstva, investicija i korištenja mogućnosti EU fondova. Iako će odbori djelovati u okviru stranke, pozivam sve zainteresirane građane koji smatraju da bi mogli svojim znanjem i umijećem doprinijeti radu odbora, da se aktivno uključe u rad odbora kako bi odgovorno i stručno analizirali gradske problemi te za njih iznašla kvalitetna rješenja koja bi se ponudila građanima Osijeka.“- rekao je Radić.

Ukazao je da HDZ ima namjeru pokazati što se sve može učiniti kada se upravlja odgovorno, poduzetno, pošteno i transparentno, kako se upravo radi u Osječko-baranjskoj županiji, od kada joj je na čelu župan Ivan Anušić.

Nema komentara

Komentiraj