Vrije u Osijeku? Inertna gradska uprava dobila snažnu oporbu; HDZ u usponu proziva gradske tvrtke i traži odgovornost za propuste

0
626

U posljednje vrijeme uzburkava se i vrije politička situacija u Osijeku, u gradu u kojem aktualna gradska vlast koja u sličnom sastavu “odrađuje” već drugi mandat, podržavajući gradonačelnika Ivana Vrkića, po prvi puta je dobila snažnu oporbu. Osječki HDZ je u proteklom razdoblju, ponajviše zahvaljujući generalnoj konsolidaciji te stranke u Slavoniji pod vodstvom Ivana Anušića, prošao katarzu i pod vodstvom mladog, ali dovoljno iskusnog Ivana Radića bilježi veliki uspon i potporu u osječkoj javnosti jer se odlučio obračunati s u najmanju ruku lošim i socijalno neosjetljivim potezima aktualne osječke vlasti koju predvode SDP, HNS, Most i još neke manje stranke.

Radić i njegov tim, dodatno “osokoljeni” nadmoćnom pobjedom na nedavnim komunalnim izborima u Osijeku, u posljednje vrijeme su snažnim javnim pritiskom odlučili natjerati gradsku vlast da promijeni svoje odluke.

Tako je danas osječki HDZ održao konferenciju za novinare zbog poskupljenja komunalne naknade, ali i zbog stanja u gradskim tvrtakama. Redovi građana pred UNIKOM-om i Zavodom za stanovanje, namjera Gradske uprave da zaposlenicima Grada i gradskim tvrtkama Butrama zamijeni naknade za prijevoz- bile su teme konferencije za novinare osječkog HDZ-a pod nazivom: Zašto gradski sustav ne funkcionira?

UNIKOM je kasno poslao račune, Zavod za stanovanje građanima opomene za dug u otkupu stanova koji u mnogim slučajevima ne postoji. Opravdali su se greškama vanjskih tvrtki pa predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić, među ostalim, pita u kojim sve gradskim poduzećima netko treći brine o sustavu naplate i koji su to vanjski subjekti. Te gradske tvrtke proziva za “amaterizam i neogovornost u poslovanju uprava” zbog čega građani moraju odlaziti pred vrata tih tvrtki i upozoravati na propuste u njihovom funkcioniranju.

HDZ zamjera i zbog namjere da se zaposlenicima gradske uprave i gradskih tvrtki umjesto naknade za prijevoz uvedu Butre i tako smanje njihova dugogodišnja stečena prava. Radić kaže da ih to navodi na pitanje u kakvom se stanju nalazi GPP te apelira da se odustane od takvog uvođenja Butri. Također, pita i hoće li biti novih poskupljenja komunalnih usluga te što će grad poduzeti da se više ne događaju pokušaji naplate nepostojećih potraživanja, koliko je opomena pred tužbu poslao Zavod za stanovanje i koliko ih je bilo spornih te hoće li biti vraćen novac građanima koji su ipak, bez provjere u Zavodu, platili iznos opomene.

 

 

Nema komentara

Komentiraj