Ivan Anušić: Osječko-baranjska županija nije imala župana iz HDZ-a sve do 2017., a sada je na redu Osijek

Foto: Facebook (Ivan Anušić)

Ivan Anušić, potpredsjednik HDZ-a i župan Osječko-baranjske županije, u Newsroomu N1 televizije komentirao je predstojeće lokalne izbore.

Kao ciljeve i izazove HDZ-a na lokalnim izborima, Ivan Anušić naveo je Vukovar, Osijek, Zagreb, Split, Rijeku te Ličko-senjsku županiju. Kaže da je HDZ najjača politička stranka koja ima vlast, a na lokalnoj razini najviše dužnosnika. “Želimo zadržati i povećati to. Rijeka, Osijek i Zagreb su izazovi, dosad nismo uspjeli nametnuti kandidata koji bi bio izabran”, rekao je.

“HDZ nijednom nije imao gradonačelnika iz svojih redova u Osijeku. Ali ni Osječko-baranjska županija nije imala župana iz HDZ-a sve do 2017., a sada je na redu Osijek”, optimističan je Anušić.

Što se tiče Splita, specifičan je grad, pa dodaje da se nada kako će  i tamo dobiti svog kandidata. “Očigledno je da Kerum ima podršku. Nijedan protukandidat nije za podcijeniti. Politika postaje dinamična, birači znaju iznenaditi u odabiru. Kerum je jedan od najozbiljnijih kandidata koji pretendira za gradonačelnika Splita. Već je i bio u fotelji gradonačelnika. Pretpostavljam da će se utakmica na kraju igrati u drugom krugu između dva kandidata”, prokomentirao je.

“Kada se dolazi do odluke koga poslati u kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, razgovara se s nekoliko ljudi koji su spremni ući u tu utakmicu. Treba poraditi na kvalitetnijem HDZ-u u Zagrebu, to je činjenica”, prenosi N1.

Zašto je Vanđelić odustao od kandidature, Anušić ne zna, ali smatra da se snašao na čelu Fonda za obnove.

“Zagrebu treba kvalitetan i jak čovjek, čvrst, pošten i odgovoran, koji će ga očistiti”, rekao je. Za Filipovića kaže kako je vrlo mlad, ali je iza sebe već ostavio neke uspjehe.

Kako navodi N1, na pitanje može li Ivan Penava bez HDZ-a dobiti Vukovar, Ivan Anušić odgovorio je: “Vukovar će ponovno biti veliko bojište, političko. I dosad je bio jako osjetljivo političko područje. HDZ ide s Mažarom. Penava je već jedno vrijeme gradonačelnik, i čovjek koji ima dovoljno pažnje medija, koji je ušao u svaku nišu političkog utjecaja”, rekao je, pa podsjetio i na nezavisnog kandidata Sabu, koji iza sebe također ima gradonačelnički mandat.

(Izvor: N1)

Nema komentara

Komentiraj