Šibenska županija: Bira se zamjenik župana iz reda srpske manjine

Foto: Unsplash

Pripadnici srpske nacionalne manjine u Šibensko-kninskoj županiji u nedjelju prijevremeno biraju zamjenika župana iz reda svoje manjine.

Za mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon što je Anja Šimpraga (SDSS) podnijela ostavku, jer je postala saborska zastupnica, natječu se SDSS-ov Ognjen Vukmirović i SDP-ov Ilija Krneta.

Pravo odlučiti tko će biti zamjenik župana ima 9680 birača, toliko ih je, naime, bilo upisano  u popis birača deset danas prije izbora.

Svoje pravo moći će ostvariti na 54 biračka mjesta, najviše ih je u Kninu (11), po šest u Biskupiji i Kistanjama, po pet u Drnišu i Erveniku, četiri u Skradinu.

Biračka mjesta otvaraju se u 7 sati, a zatvaraju u 19 sati.

Kao i za parlamentarne, i na nedjeljnim prijevremenim izborima vrijede mjere zaštite od zaraze koronavirusom. Županijsko izborno povjerenstvo (ŽIP) uputilo je općinska i gradska izborna povjerenstva da birači kod glasovanja moraju nositi zaštitne maske. Dođe li na biračko mjesto birač bez maske u izbornom materijalu osigurane su vam dodatne zaštitne maske za tu potrebu, navodi Županijsko izborno povjerenstvo.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) će u nedjelju u dva navrata objaviti podatke o odazivu birača – u podne i u 17 sati, a prve izborne rezultate u 20 sati, ažurirat će ih svakih 30 minuta.

Župan šibensko-kninski Goran Pauk ima troje zamjenika, svima, pa i onome koji će se izabrati u nedjelju, mandati traju do svibnja iduće godine, kada će se održati redovni lokalni izbori.

(Hina)

Nema komentara

Komentiraj