U Osječko-baranjskoj županiji 69 novozaraženih, umrlo osam osoba

Foto: Pixabay

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji koronavirusom zaraženo je 69 osoba, a od posljedica zaraze umrlo je osam osam osoba, objavio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i Općoj županijskoj bolnici u Našicama u posljednja 24 sata umrlo je osam covid pozitivnih osoba u dobi od 61 do 85 godina.

U osječkom KBC-u, u zadnja 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 348 uzoraka, od kojih je 69 bilo pozitivno.

Najviše novoboljelih, njih 28, na području grada Osijeka s prigradskim naseljima, slijede Beli Manastir (9) i Đakovo (8), dok ostala mjesta imaju manji broj novozaraženih, priopćio je Stožer.

Na bolničkom liječenju je 185 osoba oboljelih od koronavirusa, što je 20 manje nego prethodnog dana, i to 146 u osječkom KBC-u, od kojih je 41 na respiratoru, a u OŽB Našice hospitalizirano je 39 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Županije u samoizolaciji je 2.309 osoba, a policijski službenici provjerili su 23 osobe kojima je određena mjera samoizolacije, pri čemu su samoinicijativno su provjerili 21 osobu, od kojih jedna, u Belom Manastiru, nije zatečena na prijavljenoj adresi.

Postupajući po dvije dojave građana, u Osijeku i Belom Manastiru, u oba slučaja utvrdili su kršenje mjere samoizolacije.

Policija je jučer obavila i 60 nadzora objekata, pri čemu nije utvrđeno kršenje propisanih mjera, navode u Stožeru.

Tijekom posljednja 24 sata kontrole propusnica policija je na osam nadzornih punktova evidentirala prolazak 3.936 vozila, odnosno 4.872 osobe, od kojih tri nisu imale valjanu propusnicu te im nije dopušten prolazak, izvijestili su iz osječko-baranjskog Stožera.

(Hina)

Nema komentara

Komentiraj