Film “Otac” Srdana Golubovića na platformi Kino Europa Online.

Foto: Pixabay

Višestruko nagrađivani film “Otac” redatelja Srdana Golubovića nakon niza međunarodnih festivala i kino distribucije od 1. siječnja  će biti dostupan i online, na platformi Kino Europa Online.

Radnja novog filma jednog od najvažnijih suvremenih srpskih filmskih autora temelji se na stvarnom događaju o nezaposlenom nadničaru kojemu socijalna služba zbog siromaštva oduzme djecu. Zato on napušta svoje malo selo na jugu Srbije i pješice kreće na put prema Beogradu kako bi ih vratio.

Svjetsku premijeru “Otac” je imao u programu Panorama Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu gdje je osvojio nagradu publike i nagradu Ekumenskog žirija.

Potom je bio prikazan na brojnim svjetskim festivalima i ovjenčan nizom nagrada, između ostalog nagradom publike Zlatna vrata na Pulskom filmskom festivalu, kao prvi film u povijesti tog festivala ocijenjen s prosječnom ocjenom publike 5.0.

Za naslovnu ulogu Goran Bogdan bio je nominiran za nagradu Europske filmske akademije (EFA) u kategoriji najboljeg europskog glumca, čime je postao prvi hrvatski glumac nominiran za tu prestižnu nagradu.

Uz njega glume Boris Isaković, Nada Šargin i Milica Janevski, a scenarij zajednički potpisuju Srdan Golubović i hrvatski redatelj i scenarist Ognjen Sviličić.

Film je nastao u koprodukciji Srbije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a hrvatski su producenti Lana Matić i Boris T. Matić iz Propeler Filma. Film je, između ostaloga, sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Eurimagesa.

(Hina)

Nema komentara

Komentiraj