Ledene palače i tornjevi zadivljuju posjetitelje festivala u Harbinu

Foto:Hina

Osvijetljeni ledeni tornjevi i kristalne palače izrađeni od divovskih blokova leda i golemi snježni labirinti dočekuju posjetitelje kineskog godišnjeg ledenog festivala u Harbinu.

Čarobni prizori privlače milijune posjetitelja svake godine u grad na sjeveroistoku zemlje, koji je otvorio zimski festival u utorak, unatoč ponovnoj pojavi žarišta s malim brojem zaraženih koronavirusom u više dijelova Kine.

Pripreme za festival započele su tjednima ranije i radnici su iskopali milijune prostornih metara leda s površine rijeke Songhua.

Ledena gromada oblikovana u golemi cvijet zasvijetilila je u utorak navečer označavajući otvaranje festivala.

Zimske olimpijske igre 2022. u Pekingu inspirirale su širom Kine promociju zimskih sportova i turizma a broj kineskih zimovališta u proteklom desetljeću gotovo se učetverostručio.

Kina je uvelike stavila pod kontrolu epidemiju koronavirusa  i počela su se otvarati mjesta zabave i kulturnih događanja i život se proteklih mjeseci uvelike vratio u normalu.

No, mala žarišta u mnogim gradovima potaknula su vlasti da pojačaju testiranja i ograniče putovanja.

Posjetitelji festivala ove godine moraju pokazati “zdravstveni kod” na aplikaciji za praćenje kontakata oboljelih od covida-19 i mjeri im se temperatura prije ulaska na festival.

(Izvor:Hina)

Nema komentara

Komentiraj