Premijera predstave “Adriatico” u HNK

Rijeka, 12.12.2020.- Ansambl Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca premijerno je izveo predstavu "Adriatico" Siniše Novkoviæa. U predstavi nastaloj u suradnji s Gradskim kazalištem mladih u Splitu glume Serena Ferraiuolo, Giuseppe Nicodemo i Andrea Tich koji u nizu transformacija igraju višestruke uloge. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ mk

Predstava Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u suradnji s Gradskim kazalištem mladih Split “Adriatico (Adriatik)” izvedena je premijerno u riječkome kazalištu u subotu.

Predstava je praizvedena u listopadu u Splitu, a sljedeće subote će se u riječkome HNK odigrati inačica na hrvatskom jeziku.

Redatelj, dramaturg, scenograf, kostimograf i oblikovatelj svjetla je Siniša Novković iz splitskog Gradskog kazališta mladih. Po njegovoj ideji, “Adriatico” je bajkovita predstava o intrigantnoj i intenzivnoj vezi čovjeka i mora, s namjerom da potakne publiku da shvati važnost okoliša, odnosno mora.

U predstavi je riječ o troje oceanografa koji zaranjaju sa zadatkom da otkriju uzrok smetnji s dna mora. Otkrivaju škrinju koja čuva blago, ali nematerijalno. Kako bi dosegli to blago, oceanografi moraju obavljati zadatke uz pomoć morskih bića.

Glumili su Serena Ferraiuolo, Giuseppe Nicodemo i Andrea Tich.

(Hina)

Nema komentara

Komentiraj