Tajlandski Djed Božićnjak jaše na slonu i daruje zaštitne maske

Foto: Pixabay

Djed Božićnjak na Tajlandu pustio je sobove da se odmore i na slonu je krenuo u poseban božićni posjet kako bi podignuo svijest o prijetnji koronavirusa.

Bijelih dugačkih brada, odjeveni u crvene ogrtače i kape, pomoćnici Djeda Božićnjaka na ukrašenim slonovima u središnjoj pokrajini Ayutthaya dijele zaštitne maske školarcima, motociklistima i vozačima u prolazu.

“Smiješni su i dražesni. Mislim da su jako slatki”, rekao je učenik osnovne škole Laksaporn Loetpiriyakamol.

Slonovi na kraju godine posjećuju škole u tom području već dva desetljeća i učenici tom prilikom dobivaju slatkiše i igračke.

Ove su se godine i slonovi društveno distancirali, borave izvan škola i umjesto slatkiša dijele maske za lice.

“Ova četiri slona u pratnji tajlandskog Djeda Božićnjaka potiču ljude da nose maske, peru ruke i slijede vladine upute”, rekao je Itthi Pankhawlamai, koji upravlja lokalnim parkom slonova.

“Malo sam tužan jer slonovi ne mogu ući u školu”, rekao je 12-godišnji dječak Pacharamon Sukphiromsanti, koji je izašao pozdraviti slonove pred vratima.

Tajlandske vlasti pozivaju na dodatni oprez nakon što je tijekom vikenda potvrđeno najveće širenje zaraze u centru morskih plodova u blizini Bangkoka, a slučajevi su otkriveni u otprilike četvrtini pokrajina te zemlje.

Izvor: Hina

Nema komentara

Komentiraj