Trik za savršeno mekani pečeni krumpir s najhrskavijom koricom

Foto: Pixabay

Punkufer.hr, donosi nam recept za savršeno mekani, a pečen i hrskav krumpir.
Nedjeljom se najčešće na obiteljskom stolu može naći i krumpir u svim varijantama, a donosimo vam trik, ukoliko ste još neodlučni što kuhati danas.

Malo mesa od Novogodišnjeg blagdanskog stola, malo francuske salate, te krumpiri su sve što vam danas treba.

1. Odaberite krumpire sorte russet koje imaju više škroba. Dobro ih operite s korom, te iz prepolovite na dvije jednake polovice.

2. Dobro ih osušite papirnatim ručnikom pa ih nasolite, popaprite, a možete dodati i nešto kajenskog papra s obje strane.

3. Stavite ih u lim za pečenje koje ste prethodno obilno namazali s dobrim maslinovim uljem. Upotrijebite otprilike 50 ml ulja.

4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Izvadite ih pažljivo iz pećnice, okrenite krumpire na drugu stranu i prelijte sa specijalnom tekućinom.

Točnije, u 200 ml pilećeg temeljca stavite sok jednog iscijeđenog limuna i nešto svježe naribane limunove korice.

5. Dobro promiješajte tekućinu iprelijte preko krumpira. Pazite samo da limunova korica ne završi na krumpiru, već u tekućini oko tog gomiljastog ploda. Možete dodati i nešto začinskog bilja po želji.

6. Vratite u pećnicu na 15 minuta, pa okrenite krumpire još jednom, te ih pustite da se peku sve dok krumpiru ne “popiju” tekućinu.

Izvadite iz pećnice i poslužite samostalno ili uz pečenje. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.hr)

 

Nema komentara

Komentiraj