“Vrlo dobro!”: Kazahstan ipak prihvatio Borata

Foto: Pixabay

Kazahstan koji je bio zabranio prvi film Sache Barona Cohena “Borat”, ipak je u svojoj turističkoj kampanji usvojio njegovu poštapalicu “Vrlo dobro!”.

Borat, fiktivni kazahstanski novinar, rasist i grubijan, kojeg je britanski humorist Sacha Baron Cohen glumio u prvom filmu 2006., vratio se na filmsko platno 23. listopada.

Kazahstanske vlasti su bile zabranile prvi film jer je ismijavao njihovu zemlju i njezine stanovnike.

Ovaj put je Kazahstan odlučio izvući korist iz “šušura” koji je potaknuo film pa je prošlog tjedna počeo turističku kampanju preuzimajući poštapalicu “Vrlo dobro!” kojom se Borat svako malo koristi, uvodeći je u reklamu koja prikazuje zemlju u boljem svjetlu.

“Htjeli smo pronaći način kako se okoristiti tim publicitetom”, rekao je za AFP Dennis Keen, Amerikanac koji godinama živi u Kazahstanu i koji je osmislio čitavu kampanju.

Reklama prikazuje turista koji planinari sa selfie štapom  (“Vrlo dobro!”), pije fermentirano konjsko mlijeko (“Mm, ovo je zapravo vrlo dobro!”), divi se arhitekturi (“Uh, vrlo dobro”) i pozira za fotografiju u tradicionalnoj kazahstanskoj nošnji (“Ovo je vrlo dobro!”).

“Kazahstanci su donekle bili traumatizirani” zbog Borata koji je kroz humor prikazao zemlju kao “mizoginu, homofobnu i antisemitsku”.

(Hina)

Nema komentara

Komentiraj