Ministrica Brnjac s predsjednikom Atletskog saveza o Europskom bacačkom kupu

Na fotografiji Nikolina Brnjac. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Hrvatska će 8. i 9. svibnja biti domaćin još jednog velikog sportskog događaja, Europskog bacačkog kupa, koji će se održati u Splitu. O značaju tog natjecanja te pripremama oko organizacije u srijedu je ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac informirao predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.

Europski bacački kup okupit će 564 sportašice i sportaša iz 44 zemlje koji će se natjecati u četiri bacačke discipline uz izravan prijenos na Hrvatskoj televiziji.

“Cilj nam je učiniti Split europskom atletskom destinacijom i ovo je prvi korak na tom putu. Željeli smo dodati jednu posebnost u cijelo natjecanje, pa ćemo natjecanje u bacanju kugle održati u Saloni, starom bacalištu, i to će biti prvi puta nakon Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine da će se takvo natjecanje održati na nekoj tako povijesnoj destinaciji”, rekao je Ivan Veštić.

Ministrica Nikolina Brnjac zahvalila je organizatorima na trudu te iskazala podršku ovom događaju koji ove godine pozicionira Hrvatsku i Split među domaćine najzanimljivijih atletskih događanja, priopćilo je ministarstvo turizma i sporta.

“Organizacijom Europskog bacačkog kupa potvrđujemo još jednom kako je Hrvatska poželjna sportska destinacija te odličan organizator velikih manifestacija. Veseli me što će Split ugostiti najbolje europske atletičarke i atletičare u bacačkim disciplinama i time poslati poruku o Hrvatskoj kao velikoj sportskoj zemlji, ali i sigurnoj destinaciji za boravak svih naših gostiju“, rekla je ministrica Brnjac.

(Hina)

Nema komentara

Komentiraj