Pavić: U srijedu u kontejnerskom naselju prve kućice, danas kreće uklanjanje ruševina

foto: HINA

Glasnogovornik Stožera civilne zaštite za saniranje posljedica potresa Mladen Pavić najavio je da će se u srijedu u kontejnerskom naselju na petrinjskom Sajmištu postaviti prve kućice, a danas kreće uklanjanje ruševina i objekata.

“Tamo su radovi intenzivni već nekoliko dana i u srijedu očekujem postavljanje prvih kućica i u tom kontejnerskom naselju kako bi sukcesivno kako se priprema teren kućice bile postavljane i priključivane na potrebnu infrastrukturu”, rekao je Pavić u emisiji “Hrvatski radio za Banovinu”.

Napomenuo je i da danas kreće uklanjanje ruševina i objekata koji su dobili crvenu naljepnicu i objekata koji više nisu za uporabu u stanju u kojem su prije bili.

Pojasnio je kako će uklanjanje ruševina početi na dvije lokacije, a nastavit će se i idućih dana. Istaknuo je i kako nisu za rušenje svi objekti koji su dobili crvenu oznaku, ali velika većina njih jest.

Pavić je rekao i da je s jučerašnjim danom postavljeno 1025 kontejnera i montažnih kućica te će, s dinamikom postavljanja oko njih 50, idućih dana te kućice dobiti svi koji ih trebaju.

“Oni kojima su bile najnužnije su ih već dobili”, poručio je.

Naveo je i kako u najavi imaju još oko 400 kontejnera iz robnih zaliha  te 111 iz međunarodne pomoći. Stoga će, kaže, u potpunosti biti zadovoljena brojka od oko 1500 potrebnih kontejnera.

Pavić je rekao i da je do sada prijavljeno 45.187 objekata koji su oštećeni a statičari su do sada pregledali njih 27.200.

(Hina)

Nema komentara

Komentiraj